Köttfärspaj med feta och solisar

Gjorde en grym paj idag till familjen. Tog tyvärr ingen bild men det kanske kommer, vem vet ;) Här är receptet i alla fall:

Pajdeg
125 gram smör
2,5 dl vetemjöl
1,5 msk vatten, kallt

Fyllning
1 st rödlök, liten
3 msk smör att steka i alt. flytande smör
300 gram köttfärs
salt
svartpeppar
1 dl soltorkade tomater i olja
100 gram fetaost
2 st ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost

Gör iordning pajdegen och lägg in i kylen (den ska ligga där i ungefär 30 min). Bryn lök och färs tills allt blir torrt och grynigt. Lägg i hackade solisar och smulad feta och rör om. Salta och peppra efter smak. Lägg på ett lock och låt stå. Om 30 min inte har gått riv ost och fixa annat.

Ta ut degen ur kylen och tryck ut den i en form, använd kavel om så önskas men jag använder fingrarna. Formen ska vara minst 24 cm i diameter, jag hade dock större. Grädda i ca 10 min på 225 grader i mitten av ugnen.

Gör äggstanningen under tiden. Vispa ägg och smör, salta och peppra efter behag. När pajskalet är klart sänk ugnen till 200 grader. Lägg i köttfärsfyllningen i formen, häll över äggstanningen. På toppen strör du riven ost och eventuellt överbliven fetaost (alltså om det var mer än 100 g i paketet).

Kör in i mitten av ugnen i ca 20 min. Om formen är vidare kan det behövas att man sänker värmen till 175 efter ungefär hälften av tiden. Klart att äta.

Oj så gott!!!

/Astrid


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0